Terugblik

Als we even terugkijken op de laatste 2 maanden:

Maha Shivaratri 2015dan zien we dat we enkele mooie Babaji Weekenden en een grandiose Maha Shivaratri achter de rug hebben. Het laatste Babaji Weekend waren er zo’n 30 deelnemers waarvan bijna de helft kinderen. Met Maha Shivaratri op dinsdag 17 februari verwelkomde de ashram zo’n 60 mensen. Zoals altijd was Shiva’s energie intens aanwezig en zijn verschillende mensen tot vroeg in de ochtend doorgegaan met het zingen van kirtan en bhajans in de dhuni. In de ochtend van 17de waren Pujari en Kharkuli live te horen op radio 1: ze werden over dit feest van Maha Shivaratri geïnterviewd .[:]

Verder hebben we zowel in januari als februari groepen ontvangen: Groep Marjoleine, Bezielen (2x), Anna Yoga,​ en het Leerproject Krishnamurti. De uitwisseling tussen groep en ashram voegt ook altijd iets toe aan zowel het groepsgebeuren als de ashram.

IMG_1040Ook hebben verschillende mensen karma yoga gedaan: er is ondermeer gewerkt aan de weg naar de ashram, in het hout, schoonmaken van het gebouw, wassen van ramen, aanleggen van een nieuw rookmelderssysteem, er is een begin gemaakt met een nieuw klein schuurtje voor de afvalcontainers en papier voordat het weg wordt gebracht. Ook mag ik niet vergeten de karma yogi’s in de keuken niet vergeten, en dan met name Renuka en Geert, die steeds met volle inzet voor de groepen gekookt hebben. Tegelijkertijd zijn Aradhana en Kailash druk bezig om het Kirtan Festival van eind Mei voor te bereiden en te organiseren. Een beetje onzichtbaar hebben bestuursleden gewerkt aan afronden boekhouding 2014, in goede banen leiden van vergaderingen, en contacten met de buitenwereld. Met dank voor ieders enthousiasme en inzet: dit is toch de motor waar de ashram op draait.

CIMG1247