Afscheid nemen van Shri Munirajji

Lieve Broeders en Zusters,

Het trieste nieuws dat Shri Muniraj zijn lichaam heeft verlaten zorgt voor een groot verdriet onder de familie leden van Babaji.

We weten dat hij alles gegeven heeft wat er te geven was en zeker het laatste jaar heeft hij zelf flink moeten lijden met zijn fysieke lichaam.

Maar als we door onze tranen heen kijken is en een einde gekomen aan zijn lijden en is hij nu vrij en dansend in het licht aan de hand van Babaji.

Dat is eigenlijk reden voor grote vreugde.

Volgens vedische voorschriften wordt in India na het overlijden van familie en of iemand die je heel na staat een aantal dagen gerouwd. Dat kan 9, 11 of 21 dagen zijn. Shri Muniraj deed dit zelf ook en het is wel eens voorgekomen dat hij zelf geen havan of deed tijdens Navaratri om die reden. Het kwam verder geregeld voor omdat hij deel uitmaakt van een grote familie en deed dan thuis geen havan of puja. Vanavond word er in Cisternino in grote groep Bhajans gezongen om met het verlies ergens heen te kunnen. Wat er op veel plekken gebeurt weet ik ook niet want alles vind nu plaats. Maar in ieder geval is grote havans of Puja’s niet echt de bedoeling.
Op 15 Augustus wordt eer een bijeen komst gedaan in het huis van Shri Muniraj en daar komen veel Indiërs naar toe waarschijnlijk en misschien ook wel van buiten de grenzen. Op die bijeen komst is er een condoleance register, worden familieleden gegroet en is er een flinke Bandara. Het lijkt me een goed plan om dat op die dag ook hier te doen. Dat we samen komen om het verlies van onze geliefde Muniraj met elkaar te delen. Hoe we dat allemaal gaan inkleden weten we nog niet precies maar houden jullie uiteraard op de hoogte.

Ik wens een ieder veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Dit is een persoonlijke zaak die we vaak het beste , naar binnen gekeerd, bewust afscheid nemend kunnen verwerken.

Maar doe het op je eigen manier !

Raghuvir

Bhole Baba ki Jai !

Shri Muniraj Maharaj ki Jai !