Ga voort vooruitgang te boeken met Karma Yoga

“Ik wil jullie zeggen dat er geen reden tot ongerustheid of neerslachtigheid is. Jullie werden geboren om karma (werk) te doen, dus ga daarmee door. Karma is het hoogste in deze wereld. Men kan alleen door karma vooruit komen. Luie, nietsdoende mensen zijn altijd in moeilijkheden. Karma is oppermachtig.

Jullie hebben hier allemaal erg hard gewerkt. Ik wil jullie hiervoor bedanken. De tuinen die jullie hier met zo’n volharding hebben aangelegd, zijn uniek. In komende tijden zal dit als een geschiedkundig feit worden herinnerd. Het is een peuleschil dit werk in plaatsen als Dehli of Calcutta tot stand te brengen, maar zulke tuinen boven de rivier te creëren door de natuur te overwinnen is iets groots. Daarom moeten jullie doorgaan en vorderingen maken.

Ook aan anderen moeten jullie de leer van karma geven. In dit tijdperk kun je bevrijding alleen door karma verkrijgen. In andere tijden hebben de mensen veel verschillende vormen van yoga en sadhana beoefend, maar in dit tijdperk zal geen andere sadhana dan karma yoga je bevrijding geven. Ga door met werken terwijl je de naam van God herhaalt. Je bent niet in staat de grote waarde van werken met de naam van God op je lippen te bevatten.

De geest van de mens is heel snel, sneller dan de wind. Door te werken terwijl je de naam van God herhaalt wordt je geest gezuiverd van gedachten en kunnen nutteloze, negatieve gedachten niet binnenkomen. Om de mens, voor de vooruitgang van de gehele mensheid, te verheffen, is karma een grote sadhana. Ga daarom allemaal door vooruitgang te maken door karma.”

Leringen van Babaji, 20 juni 1983