Behoud Haidakhan ashram

 

Petitie voor het behoud van Babaji’s Ashram in Haidakhan

Wij willen graag jullie aandacht vragen voor een belangrijke ontwikkeling in de omgeving van Haidakhan. De regering van India werkt al een tijd aan een plan voor de bouw van een grote dam in de Gautami Ganga rivier, vanaf Haidakhan ongeveer acht kilometer stroomafwaarts. Dit project zou een zegen zijn voor de stad Haldwani en omgeving, voor zowel de water- als de elektriciteitsvoorziening. Met de geweldige bevolkingstoename in het verschiet is een dergelijke dam vrijwel onontkoombaar. In de 90er jaren is dit project in de versukkeling geraakt; echter de laatste jaren heeft de regering de ontwikkeling van het plan een nieuwe financiële impuls gegeven. Er zijn sindsdien verschillende onderzoeken uitgevoerd. Daarbij is het duidelijk geworden dat de geologische structuur van dit gebied niet bestand zullen zijn tegen de enorme waterdruk bij de bouw van de grote dam. Het advies is daarom geweest dat er in plaats van een grote dam meerdere kleine dammen gebouwd zouden moeten worden voor de oplossing van dit probleem.

Onze aandacht gaat uit naar de gevolgen van de grote dam, die een meer zou creëren waarbij onze Haidakhan Ashram volledig door het water zou worden verzwolgen. Onlangs hebben enkele ambtenaren de ashram bezocht om de structuur van het gebied in kaart te brengen en gesprekken zijn begonnen over compensatie en verplaatsing van de ashram. In de gesprekken met onze Samaj zijn enkele nieuwe locaties voorgesteld ongeveer 20 km stroomopwaarts. Voor ons, volgelingen van Shri Babaji, is het onmogelijk voor te stellen dat dat de tempel die meer dan 100 jaar geleden gesticht en met eigen handen is gebouwd door Shri Munindra Maharaj  en dat onze geliefde Haidakhan Ashram door het water zou worden verzwolgen. De verplaatsing van de Ashram en Tempels naar een andere plek zal voor ons een heel droevige gebeurtenis zijn voor de duizenden volgelingen van Shri Babaji, afkomstig uit de hele wereld, wanneer Haidakhan z’n charme en bijzondere spirituele karakter zou verliezen.

 In ogenschouw nemend het advies van verschillende experts uit de hele wereld dat deze grote dam niet bestand zal zijn tegen de enorme waterdruk en door wat voor reden dan ook zou breken en enorme verliezen mensenlevens, dieren en infrastructuur in Haldwani en ombeving en eveneens in ogenschouw nemend onze belangen om de Haidakhan Ashram in stand te houden vragen we jullie steun voor een wereldwijde petitie  teneinde de regering van India ervan te overtuigen om hun plannen te veranderen in de bouw van een aantal kleinere dammen in plaats van één grote dam.

Deze petities die vanuit de hele wereld komen zullen zeker effect hebben als we allemaal samen en onze families en vrienden vragen deze petitie te ondertekenen.

Klik hier voor downloading het pdf-bestand van de petitie vóór de volgende Navaratri.

Wees creatief en bekijk hoe jullie zoveel mogelijk handtekeningen bij elkaar weten te krijgen, die later dit jaar tot een grote stroom van handtekeningen voor het behoud van onze geliefde Haidakhan Ashram.

Inmiddels ligt er een lijst op de ashram, waar u kunt tekenen.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om op de ashram te komen, dan kunt u ook via internet uw adhesie betuigen met deze petitie. Ga daarvoor naar onderstaande web-pagina, waar u uw naam, e-mail adres en eventueel kommentaar kunt invullen.

http://www.PetitionOnline.com/Ramjani/petition.html

Om u een idee te geven over de geografische situatie ter plekke is hieronder een satellietfoto geplaatst, waarin u linksonder een deel van de stad Haldwani kunt zien; iets daarboven ziet u het gebied met de mogelijke Ramjani dam en tenslotte is rechtsonder de Ashram te zien.

Als u wilt kunt u ook “live” naar de satellietbeelden kijken; daarvoor moet u hier klikken om de situatie in ogenschouw te kunnen nemen.

Jai Maha Maya ki Jai!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.