Shri Muniraj Samadhi Divas

DSC_8198Morgen, woensdag 13 augustus, vieren we het heengaan van Muniraj 2 jaar geleden. Deze dag van herdenking is volgens de Indiase maankalender, zoals gebruikelijk is in de Vedische traditie. (De feitelijke dag van Muniraj heengaan was op 4 augustus 2012.)

Volgens Babaji is Shri Munirajji een incarnatie van Dattatreya, een grote leermeester (guru) uit de vedische traditie. Hij noemde Muniraj spiritueel ver gevorderd en een grote yogi. 

Gedurende zijn leven met ons was Munirajji een groot voorbeeld met diepe Stilte in zijn geest en een onwankelbaar vertrouwen in Babaji. Het voorbeeld in zijn doen en laten, als yogi in de wereld, en de antwoorden, die hij gaf, getuigden van grote Eenvoud en Liefde.

Morgen, woensdag, herdenken we hem met een Satsang na de ochtend Aarti. Welkom om deel te nemen.

Uit een interview met Muniraj in 2006:

Vraag:  ‘Babaji heeft gezegd dat er veel vernietiging komt. Ik voel dat er om mij heen onder de mensen veel angst  is over deze destructie. Hoe kunnen we hen vertrouwen geven?’
Munirajji: ‘Ik wist al dat je dit ging vragen. Je moet er enkel voor zorgen dat je zelf zonder angst bent. Niemand zal in staat zijn om tegen te houden wat er gaat komen. Maar, vanwege dit, dien je niet je richting (in het leven) te veranderen. Houdt contact met wat er voor je gaande is.’

Om Namah Shivay