Vrijwilligerswerk

De ashram Sada Shiva Dham is door voornamelijk vrijwilligerswerk geworden wat het nu is. Babaji ziet karma-yoga, onzelfzuchtig werken, als de beste spirituele oefening voor deze tijd.

Vrijwilligerswerk in de vorm van karma yoga helpt je om je op de ashram thuis te voelen en spiritueel te groeien. Het kunnen diverse werkzaamheden zijn, bijvoorbeeld werkzaam zijn in de tuin, in het gebouw, om de houtvoorraad aan te vullen, opknap- en herstel werkzaamheden. Over het algemeen zijn het op de ashram eenvoudige werkzaamheden.

Karma Yoga kan omschreven worden als werk dat je belangeloos verricht, werk toegewijd aan God of voor een hoger doel. Karma betekent werk, Yoga betekent Eenheid of Evenwicht. Karma Yoga is werk zo verrichten dat het spirituele groei of eenheid brengt. Karma yoga brengt zowel materiele als spirituele vooruitgang. Een belangrijke hulp voor karma yoga, zoals Babaji die adviseerde, is het herhalen van een mantra zoals Om namah Shivay in de stilte van je hart,  of zelfs hardop of zingend.

Mensen die als vrijwilliger deel willen nemen, zijn van harte welkom. Kom je voor het eerst, dan nodigen we je uit om eerst enkele dagen te komen om kennis te maken en te beleven wat de ashram en het programma inhoudt. Daarna kunnen verdere afspraken gemaakt worden.
Mensen die in de omgeving wonen of verblijven zijn welkom om gedurende de dag als vrijwilliger deel te nemen. Men is ook welkom om aan het verdere ashram programma deel te nemen.

Van vrijwilligers, die op de ashram verblijven, verwachten we ook een  financiële bijdrage voor overnachting en maaltijden; in bijzondere situaties zijn er speciale regelingen om deelname mogelijk te maken. Neem contact als u belangstelling heeft.