Wat is Karma Yoga?

“Toch moet je het meest belang hechten aan Karma Yoga. Zonder karma yoga kom je niet verder in je leven, en niet alleen op materieel gebied. Karma Yoga is ook voor spirituele vervolmaking essentieel.
… Alleen door Karma Yoga kun je in je leven vooruitkomen; je hart wordt gezuiverd, je denken zal goed zijn. Karma Yoga is ook heilzaam voor je gezondheid; je zult goed slapen en een goede eetlust hebben. Een mens met een goede eetlust en vaste slaap is altijd een gezond mens en met goede gezondheid kun je alles in het leven bereiken.
Ik heb jullie al eerder verteld dat er vele soorten Yoga zijn, maar Karma Yoga is van het allerhoogste belang. Karma Yoga moeten op de eerste plaats komen, daarna kunnen andere soorten Yoga worden toegevoegd. … ” Babaji Leringen, 17 augustus 1983.

Karma yoga is het pad van dienstbaarheid aan de mensheid. Karma Yoga is het pad van meditatie in handeling en vormt het belangrijkste onderricht en geneeswijze van Babaji voor onze tijd.

Karma Yoga is onbaatzuchtig handelen en ons werk aan God offeren. Babaji adviseerde om voortdurend Gods Naam bij alles wat we doen te herhalen. Babaji adviseerde  “Om Namah Shivay” (vertaald als: Gods wil geschiedde of ik verbind me met mijn diepere Zelf), een aloude vedische mantra voor meditatie en gebed, of iedere andere Naam van  God.

Karma Yoga is ook Liefde in handeling, en zoals Babaji zei:
“De mensheid dienen is God dienen. Samen werken voor een gemeenschappelijk doel schept eensgezindheid, liefde en vrede in de gemeenschap“

Op de ashram is karma yoga een centraal deel in het programma en een ieder die de ashram bezoekt wordt verwacht een handje toe te steken. Het helpt je om je thuis te voelen op de ashram en spiritueel te groeien.

Karma yoga werkzaamheden kunnen bestaan uit tuin werk, hout klein maken, huishoudelijke werkzaamheden, renovatiewerkzaamheden etc. etc. Op de ashram is het vrijwilligerswerk en iedereen kan deelnemen, ook mensen die niet aan andere programma onderdelen zoals Aarti of havan, meedoen.

.