Paduka puja tour

Padukas-op-reis[3]Paduka Puja tour door Nederland vindt jaarlijks in oktober-november plaats:

In de Vedische traditie worden de paduka’s (sandalen) van een heilige of/en yogi soms genomen als een representatie van zijn fysieke en spirituele aanwezigheid. Zo ook op Sada Shiva Dham en de Haidakhandi traditie. De paduka’s van Haidakhandi Babaji’s staan aldus symbool voor Zijn fysieke en vooral spirituele Aanwezigheid.
Een paar paduka’s van Babaji bevindt zich door het jaar heen in het Babaji kutir (hut) op de ashram Sada Shiva Dham en hier wordt Babaji’s Aanwezigheid levend gehouden middels een dagelijkse ceremonie.

Een maal per jaar gaan de Paduka’s, als representatie van Babaji, vanuit de ashram op reis door Nederland. Dit noemen we de Paduka Puja tour. Op de foto staat het koffertje gereed om met de (verzilverde) paduka’s op reis te gaan.

Op verschillende plaatsen wordt Babaji ceremonieel welkom geheten. Daarbij worden de paduka’s gewassen, wordt parfum, zoetigheid/fruit, een donatie gegeven, en wordt er een Aarti gezongen. Dit wordt de Paduka Puja genoemd. Na de ceremonie (20 tot 30 minuten) volgt een programma afhankelijk van de wensen ter plaatse, zoals bijvoorbeeld Bhajans en kirtan zingen, Satsang (delen van ervaringen), meditatie,  etc.

Vrienden, kennissen en mensen uit de omgeving zijn van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn.

Deze tour vindt sinds 2008  jaarlijks in oktober – november plaats. Voor meer informatie:neem a.u.b. contact op met Sada Shiva Dham. Voor de data, tijden en plaatsen: zie onder ‘Agenda’.