Navaratri vieringen

Haidakhandeswari-Ma[1]

2x Per jaar wordt op Sada Shiva Dham, telkens 9 dagen, het feest voor de universele Moeder gevierd. De universele Moeder is het dynamische aspect van de schepping, dat wat vorm geeft en alles in beweging zet. Zij heeft vele namen en wordt in verschillende culturen anders benoemd. Het is echter steeds dezelfde universele harmoniërende kracht die in elke aspect van de schepping werkzaam is.

In het plaatje hiernaast wordt zij weergegeven als Haidakhandeswari, de universele Moeder van Haidakhan. Zij wordt ook wel Durga, Kali, Parvati, Shakti etc. genoemd. Op Sada Shiva Dham in Loenen bij Apeldoorn wordt dit feest 2 x per jaar, in voorjaar en najaar, gevierd. De exacte data vindt u in de agenda. 

Het dagelijks programma gedurende de 9 dagen is als volgt:

6.30 uur : Paduka Puja, een kleine ceremonie om Mahavatar Babaji uit te nodigen aanwezig te zijn (in ieders hart).
7.30 uur: Aarti: aanbieding van het Licht met mantra zingen.
8.30 uur: Devi Puja, speciale ceremonie om de Goddelijke Moeder te verwelkomen. Elke dag is deze ceremonie gewijd aan een speciaal aspect van de Goddelijke Moeder.
9.15 uur : Samen lezen van de Sapta Sati, de 700 verzen voor de Moeder.
10.30 uur: Havan, vedische vuurceremonie voor de Goddelijke Moeder: voor harmonie en vrede.
12.00 uur: Karma Yoga in de ashram met werkzaamheden zoals opruimen, koken etc., eventueel tuinwerk.
13.15 uur: Bhandara, feestelijke warme maaltijd.
16.00 uur: Karma Yoga

18.00 uur: Mogelijk satsang in de tempel (samen zitten en samen spreken in waarheid)
19.00 uur: Aarti
22.00 uur: Rust

Bovenstaand programma is onder voorbehoud van aanpassingen per Navaratri.
U bent vrij aan ieder onderdeel deel te nemen.

Gedurende deze 9 dagen blijkt, uit ervaring, de energie bijzonder te zijn, zacht en vredevol. Aanwezig zijn en deelnemen werkt als een soort meditatie. Het effect is helend voor ons zelf, verfrissend, en we doen energie op.

Bezoekers kunnen alle negen dagen komen (er is mogelijkheid om te overnachten), maar kunnen er ook voor kiezen een of enkele dagen of gedurende een ochtend aanwezig te zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vedische vuurceremonie

Deze periode is geschikt als vasten periode of als periode om slechts een maaltijd per dag te nuttigen. Men kan vasten op fruit en/of noten. Een maaltijd per dag wordt ook gezien als een vorm van vasten.
Op Sada Shiva Dham wordt s middags een warme Lunch geserveerd. Is de ochtend te lang om nuchter te zijn, dan kan men wat fruit of noten nemen. Bezoekers die, om wat voor reden dan ook, ‘s avonds iets willen nuttigen: voor hen is meestal soep en ook brood aanwezig.

Voor verdere info: neemt u contact op.