Kerst en Nieuwjaar

kerst 2015Het spirituele feest van kerstmis, feest van Christus geboorte, geboorte van het Licht, wordt elk jaar volop gevierd in Sada Shiva Dham.

Op kerstavond 24 december zingen we voor of na de Aarti van 19 uur kerstliederen (en bhajans) bij de kerstboom in de tempel. Iedereen is van harte welkom. Bezoekers worden uitgenodigd een klein cadeautje (van rond 5 euro) mee te brengen voor onder de kerstboom.

Op kerstochtend 25 december is er een programma gelijk aan een Babaji weekend: Paduka Puja om 7 uur, met daarna de Aarti om half acht en om 10 uur is de feestelijke havan, vedische vuurceremonie, voor vrede en harmonie.
Tevens is er op eerste kersdag de mogelijkheid samen te komen voor een Kerst-Satsang. Satsang betekent samen zitten in waarheid. Satsang is dan het samen delen van ervaringen en belevingen en ervan leren. De kerstsatsang heeft de beleving van kerstmis en Christus als centrale thema.  Het tijdstip van deze Satsang wordt jaarlijks bekeken.

Op Oudejaarsavond, 31 december, worden er na de Aarti van 19 uur bhajans gezongen in het dhuni huisje (vuurhuisje). Dit gaat door tot 24 uur en vanaf 0.00 uur 1 januari verwelkomen en vieren we samen het nieuwe jaar.

Op Nieuwjaars dag is er in de ochtend een Paduka Puja, Aarti, en Nieuwjaars Havan.

Bezoekers graag aanmelden: 055 5052871

Muniraj boodschap ter gelegenheid van kerst en nieuwjaar in 2010:

Bij gelegenheid van Kerstmis en het Nieuwe Jaar zend ik u/jullie mijn beste wensen.
De wereld gaat nog door een crisis periode en de schaduwen worden donkerder. Toch dienen wij te volharden in onze plichten als “Karma Yogis” en de mensheid in brede zin te dienen zonder geduld en gelijkmoedigheid te verliezen: het pad van Waarheid, Eenvoud en Liefde.

Ik herinner aan Babaji’s Woorden “Yatatma dridh nischaya. Uttishthat jayat parapta varan nivodhayat”: Degene die standvastig blijft, en controle heeft over de ziel, hij/zij alleen zal succes hebben.