Guru Purnima viering

De volle maan in Juli*) staat in het teken van de Guru, de uiterlijke en innerlijke Guru die ons leven van duisternis naar Licht leidt. Op Sada Shiva Dham is deze dag speciaal gewijd aan Mahavatar Babaji en Muniraji, die de inspiratie en leidende kracht vormen voor onze ashram.
Deze dag vieren we met Paduka Puja, Aarti en Havan, Satsang. Iedereen is welkom. Kom bij voorkeur al een dag eerder. Aanmelden kunt u via telefoon of email (zie onder de knop Contact).  De preciese datum vindt u onder de knop Agenda.

Het programma  is elk jaar in grote lijnen hetzelfde.
In de ochtend wordt op deze dag om half zeven begonnen met de Paduka Puja in het Babaji kutir (hut). Daarna is er de Aarti ceremonie en zingen in de tempel, met aansluitend eveneens in de tempel een  Paduka Puja met Abishek , een ceremonie voor Babaji en alle guru’s, die de mensen bijstaan op hun pad.
Rond 10 uur is de havan, vedische vuurceremonie gepland, en in de namiddag – op een nader te bepalen tijdstip –  Satsang met als thema “De innerlijk en uiterlijk Guru, delen van ervaringen”.
Na de havan en in de namiddag is er ruimte voor karma yoga.De warme vegetarische lunch is ’s middags. Bhole Baba ki jai!

Babaji over Sanatan Dharma, door Muniraji:

“Babaji sprak over the Sanatan Dharma, en, zoals we allen weten, is het geen specifieke religie. Het is niet enkel voor Hindu’s gemaakt, maar voor de hele mensheid. De Sanatan Dharma moet begrepen worden als een spirituele wet die mensen de weg wijst. Alle religies bestaan om mensen een weg te wijzen. De Sanatan Dharma is de basis van alle religies. In de Vedische traditie hebben geleerden, rishis en heiligen enorme moeite gedaan om deze spirituele wet te onderzoeken, te begrijpen en na te leven. Wij zijn allen kinderen van deze rishis – wij allemaal.
Sommigen denken dat we het Hindu pad volgen, maar dat is niet zo. We staan open voor mensen van alle religies. Babaji heeft zijn oproep gericht aan alle mensen van alle religies. Babaji zei dat iedereen zijn of haar eigen religieuze pad moet volgen. Op deze manier leren zij hun eigen religie te gebruiken als gereedschap om hun persoonlijke pad te kunnen volgen.”

*) Bij twee volle manen in Juli, wat soms voorkomt, wordt de dag van de 2e volle maan gevierd als de dag van Guru Purnima.