Introductie algemeen

poort

De schepping is onmetelijk en er zijn veel leerstellingen. Houd je aan een beginsel, dat van Waarheid, Eenvoud, Liefde. Leef in Waarheid, Eenvoud en Liefde en beoefen Karma Yoga‘ – Babaji

Introductie – Welkom op de website van Sada Shiva Dham, een ontmoetings- en retraite centrum gebaseerd op de leer van Mahavatar Haidakhan [spr. herakhan] Babaji, met als centrale thema Waarheid, Eenvoud, Liefde en karma yoga, onzelfzuchtig handelen, werk als een weg naar eenheid, ten dienste van de mensheid.

In deze website nodigen wij u uit kennis te maken met Mahavatar Babaji en zijn leer, met de Babaji ashram Sada Shiva Dham en het dagelijks, wekelijks en jaarlijks programma. Er is een video die een beeld geeft van leven op de ashram in India, in Haidakhan, een voorbeeld voor het dagelijkse ritme op Sada Shiva Dham. Verder treft u nieuwsberichten en achtergrond kennis.

We wensen u inspiratie voor een meer volkomen leven in harmonie met de oerbeginselen van het bestaan, Waarheid, Eenvoud, Liefde, de Sanatan Dharma, zoals Babaji het noemt.

De ashram Sada Shiva Dham wordt beheert door de Stichting Haidakhandi Samaj, een ANBI stichting die in 1991 is opgericht door een groep Nederlanders die geinspireerd waren door Babaji en zijn ashram in India. In de herfst van 1991 is de ashram aangekocht door de Stichting en in 1992 officieel geopend. Na een brand in 1994 is de ashram in 1996 opnieuw geopend. In 2012 is de nieuwe huidige tempel geopend.

Bhole Baba ki jai

Verder:

  • Voor het dagelijks programma: zie onder knop Ashram.
  • Meer informatie over deelname, verblijf en bijdrage vindt u onder de knopVerblijf en bijdrage.
  • Bijna elke maand is er een Babaji weekend. Voor meer informatie hierover: zie onder de navigatieknop Babaji Weekend.
  • Verder zijn er diverse feestdagen en vieringen, en af en toe ook concerten of andere evenementen (zoals bijvoorbeeld kirtan festival in 2015).

 

Feestdagen en evenementen worden in de agenda aangekondigd!

Voor de agenda:  Agenda