Agenda

Dec
24
zo
2017
Kerstviering 24 en 25 dec.
Dec 24 @ 18:00 – Dec 25 @ 14:30

christmasHet spirituele feest van kerstmis, feest van Christus geboorte, geboorte van het Licht, wordt elk jaar volop gevierd in Sada Shiva Dham.

Op kerstavond 24 december zingen we na de avond-Aarti kerstliederen (en bhajans) bij de kerstboom in de tempel. Iedereen is van harte welkom. Bezoekers worden uitgenodigd een klein cadeautje (van rond 5 euro) mee te brengen voor onder de kerstboom. Deze cadeautjes worden onder de aanwezigen via engelenkaartjes verdeeld.

Op kerstochtend 25 december is er een programma gelijk aan een Babaji weekend: Paduka Puja om 7 uur, met daarna de Aarti om half acht en om 10 uur is de feestelijke havan, vedische vuurceremonie, voor vrede en harmonie.
Tevens is er op eerste kersdag de mogelijkheid samen te komen voor een Kerst-Satsang.Satsang betekent samen zitten in waarheid. Satsang is dan het samen delen van ervaringen en belevingen en ervan leren. De kerstsatsang heeft de beleving van kerstmis en Christus als centrale thema.  Het tijdstip van deze Satsang wordt jaarlijks bekeken.

Bezoekers graag aanmelden: 055 5052871.

Vanzelfsprekend kunt u eerder naar Sada Shiva Dham komen en langer verblijven! Ook hiervoor graag aanmelden.

kerst 2015

Dec
31
zo
2017
Oud- en Nieuwjaar
Dec 31 2017 @ 18:00 – Jan 1 2018 @ 16:30

Op Oudejaarsavond, 31 december, worden er na de Aarti van 19 uur bhajans gezongen in het dhuni huisje (vuurhuisje). Dit gaat door tot 24 uur en vanaf 0.00 uur 1 januari verwelkomen en vieren we samen het nieuwe jaar.

Op Nieuwjaars dag wordt de ochtend gevierd zoals in een Babaji Weekend, met Paduka Puja, Aarti, en Nieuwjaars Havan.

Bezoekers van tevoren aanmelden a.u.b.!

Jan
27
za
2018
Babaji Weekend
Jan 27 @ 06:30 – Jan 28 @ 14:00

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Havan: Vedische vuurceremonie

In een Babaji weekend staat de leer van Haidakhan (uitspraak: ‘Herakhan’) Babaji centraal. Het programma bestaat uit vedische ceremonies, samen zingen en karma yoga (eenvoudige ashram werkzaamheden). Zo’n weekend is een mooie gelegenheid om kennis te maken met het levensritme in de ashram. Men kan op zaterdag of reeds op vrijdag namiddag arriveren. Voor de data: zie onder agenda.

Het programma van een Babaji Weekend bestaat ondermeer uit:

 • Aarti: een Vedische licht ceremonie en mantra zang
 • Havan: Vedische vuurceremonie. De havan is een meditatief en ceremonieel gebeuren dat bijdraagt aan vrede en harmonie. Er worden, begeleid door mantra’s en gebeden, gaven zoals een mengsel van granen, vruchten en bloemen aangeboden.
 • Paduka Puja: ceremonie met de sandalen van Babaji als een uitnodiging aan Hem om Aanwezig te zijn
 • Karma Yoga: werk  als vorm van yoga, diestbaar zijn, onbaatzuchtig handelen
 • Bhajans zingen: samen zingen van eenvoudige devotionele liederen of mantra’s

Vrijdag(avond)

Als men reeds op vrijdagnamiddag of -avond komt, kan men op  die avond  om  19.30 uur (bij wintertijd om 19.00 uur)  deelnemen aan de Aarti in de tempel.

Zaterdag

 • 6.30 uur in de ochtend:  havan in de dhuni (vuurhuisje),
 • 8.00 uur: Aarti in de tempel.

Daarna is het ontbijt en volop gelegenheid voor karma yoga activiteiten gedurende de dag. In de middag is er een pauze tot 16 uur. Vanaf 18.00 uur kan men zich voorbereiden op het avondprogramma (een douche nemen, eventueel meditatie of enige yoga).

 • 19.30 uur (19.00 uur bij wintertijd) : Aarti in de tempel.
 • Na een pauze kan men deelnemen aan kirtan karo, samen bhajans en mantra’s zingen bij een meditatie vuur in de dhuni (vuurhuisje). Dit kan doorgaan tot zondag vroeg in de ochtend (All night kirtan). Het plaatsvinden van en de duur van kirtan karo is afhankelijk van het enthousiasme van de deelnemers.

Zondag

 • Vanaf 6 uur:   gelegenheid voor meditatie bij een vuurtje in de dhuni .
 • 7 uur: Paduka Puja voor Babaji in het nieuwe Babaji Kutir (chalet).
 • 8.00 uur: Aarti in de tempel
 • 10 uur feestelijke havan (vuurceremonie) op de open vluurplek.

Na afloop van de havan is er karma yoga, waarbij koken, schoonmaken en opruimen centraal staat. Om ongeveer 13.30 is er een afsluitende feestelijke vegetarische lunch.

Samen Zijn

Een belangrijk aspect van een Babaji Weekend is het Samen Zijn en Samen groeien, door een vedische tekst als volgt uitgedrukt:

Om Shanavavatu Sahanau bhunaktu
Saha viryam karavavahai
Tejasvina vadhitmastu
Ma vidvishavahai
Om shanti, shanti, shanti.

“Aum, laten we samen voortgaan en elkaar ondersteunen
Laten we samen moedig handelen
Laten we samen mediteren op het hoogste goddelijke licht
Laten wij niet twisten of jaloers op elkaar zijn
Aum, vrede, vrede, vrede.”

Praktisch

De bijdrage voor een Babaji Weekend , inclusief overnachting en vegetarische maaltijden, is 25 euro per dag*) (vrijdagavond tot zondagmiddag: 50 euro). Ook bij deelname aan enkel de zondagochtend (zonder overnachting) is het goed een donatie/bijdrage te geven.

Beddengoed: Men wordt aangemoedigd zelf slaapzak en/of lakens, en een handdoek, mee te brengen. Als dat niet het geval is huurt men een Lakenset: 7,00 euro*). Dekens zijn aanwezig.

Kleding: normale kleding; echter tijdens de ceremonies en het zingen wordt verwacht dat heren een lunghi, dat is een soort wikkeldoek, dragen en dat dames een lange rok,  punjabi, sari, of ook een lungi dragen. Men kan een lungi aanschaffen op de ashram; er zijn ook een enkele ‘leen’-lungi’s.

Vrouwen in hun maan periode zijn van harte welkom, maar zij nemen niet deel aan de ceremonies en het zingen in de tempel en het vuurhuisje. Ook doen zij geen karma yoga in de keuken. Zij kunnen meer tijd voor zichzelf nemen.

Babaji’s weekends zijn 10x per jaar, bij of vlak voor volle maan. Voor de exacte data: zie onder ‘Agenda’! Wees Welkom!

Meldt u zich telefonisch +31 (0)55 5052871 of via e-mail sadashivadham@gmail.com

*) Wijzigingen onder voorbehoud.

Havan voor harmonie en vrede” width=”296″ height=”162″ /> Havan voor harmonie en vrede[/caption]In a Babaji Weekend we celebrate a program with Vedic Ceremonies, singing Aarti and Bhajans together, also Vedic fireceremony, and karma yoga (ashram work). Attending such a weekend is also good to get acquainted with the program and daily life at Sada Shiva Dham. Please register. You can arrive on Friday afternoon or Saturday and stay until Sunday afternoon or evening. The ashram offers lodging and vegetarian meals.
If you would like a longer stay, please contact us.

Financial contribution for attending the Babaji Weekend is like on normal days: click here.

Bhole Baba ki jai.Havan voor harmonie en vrede” width=”300″ height=”225″> Havan voor harmonie en vrede[/caption]In a Babaji Weekend we celebrate a program with Vedic Ceremonies, singing Aarti and Bhajans together, also Vedic fireceremony, and karma yoga (ashram work). Attending such a weekend is also good to get acquainted with the program and daily life at Sada Shiva Dham. Please register. You can arrive on Friday afternoon or Saturday and stay until Sunday afternoon or evening. The ashram offers lodging and vegetarian meals.
If you would like a longer stay, please contact us.

Financial contribution for attending the Babaji Weekend is like on normal days: click here.

Bhole Baba ki jai.

Feb
13
di
2018
Maha Shivaratri viering
Feb 13 @ 06:00 – Feb 14 @ 08:00

Shiva and cosmosMaha Shivaratri is letterlijk “de grote nacht van Heer Shiva” (Shiva: ‘God in zijn goedgunstige vorm’), en wordt een maal per jaar gevierd in februari of maart, vlak voor de nieuwe maan. De viering begint al in de ochtend, maar het accent ligt op de daaropvolgende nacht.
Deze speciale nacht wordt gevierd met de Shiva Lingam Abishek Puja; dit is een ceremonieel gebed ter ere van Heer Shiva. Volgens de traditie is het verder goed om deze nacht wakker te blijven en bijvoorbeeld in meditatie of met het zingen van bhajans en kirtan door te brengen. Het werkt louterend en het is een Zegen om er aandacht aan te geven.

Op Sada Shiva Dham beginnen we in de ochtend van Maha Shivaratri met:

 • de Paduka Puja voor Babaji,  (6.30 uur) – zie onder 1]
 • de havan, de vedische vuurceremonie (7 uur) – 2]
 • de Aarti in de tempel (8.15 uur) – 3]
 • vanaf 10 uur: karma yoga en voorbereiden voor de avondviering
 • 13.00 eenvoudige lunch. Men kan zich op deze spirituele dag ook beperken tot fruiten en noten, of enkel tot drinken.
 • tot 16 uur: pauze / rust.
 • 16-18 uur: karma yoga
 • 19.00 uur: Aarti in de tempel
 • 21.00 uur: Maha Shivaratri Shiva Lingam Abishek Puja – 4] – in de tempel
 • daarna een pauze en, voor wie er voor kiest, tot de vroege ochtend bhajans en kirtan zingen in de dhuni (vuurhuisje).
 • De volgende ochtend is er een programma zoals gebruikelijk [dat wil zeggen op een zaterdag, zondag en maandag ochtend de havan, de vuurceremonie, om 6.30 uur en daaropvolgend de Aarti om 8 uur; op een dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag ochtend om 7.00 Aarti (geen havan)]

Een ieder is welkom om deze universele viering bij te wonen. Men kan reeds een dag eerder komen en blijven overnachten, of men kan op de avond van Maha Shivaratri de Aarti en de hoofdpuja, de Shiva Lingam Abishek Puja, bijwonen, en eventueel ook daarna het kirtan zingen in de dhuni.

Er zijn verschillende verhalen over de oorsprong van Maha Shivaratri:
Een van de verhalen gaat over het karnen van de oceaan in de begintijd van de schepping, om de nectar van onsterfelijkheid te vinden. Voordat de pot met de nectar naar boven kwam, kwam een pot met gif, die de wereld kon vernietigen en zowel de goden als demonen schrik aanjoeg. Om de wereld te beschermen kwam Shiva en dronk het gif, dat hij niet inslikt maar in zijn keel houdt, die daardoor blauw kleurt. Shiva wordt daarom ook wel “Neelkantha”, “Hij met de blauwe keel”, genoemd. Om deze gebeurtenis te gedenken, wordt Maha Shivaratri gevierd.
Volgens een ander verhaal is Maha Shivaratri de dag van het huwelijk van Shiva met zijn gemalin Parvati.
In weer een ander verhaal wordt verteld hoe Shiva op de dag van Maha Shivaratri 12 Jyotir Lingams (Licht Lingams) manifesteert op verschillende plaatsen in India. Een Lingam met daar omheen de Yoni is een oersymbool van Eenheid in het universum, de Eenheid van Shiva en Shakti, van Geest en Materie. Een lingam is in feite het symbool dat Oneindigheid vertegenwoordigt.

1] Paduka Puja: Ceremonie in Babaji’s kutir (hut) als een uitnodiging voor Zijn spirituele Aanwezigheid
2] Havan: Vedische vuurceremonie voor vrede en Harmonie
3] Aarti: Lichtceremonie plus zingen van mantra’s en gebeden in sanskriet en hindi (er zijn boekjes met de teksten en nederlandse vertaling).
cropped-10499581_604241979689085_6044302358594322443_o-1.jpg
4] Shiva Lingam Abishek Puja: de Shiva Lingam is het symbool voor Shiva die zonder begin en eind is. Deze puja is om de verbondenheid met de oneindige essentie van het bestaan te vieren, voor vrede en Harmonie. Bij deze Abishek puja wordt de Lingam gebaad met melk en worden er parfumolie, bloemen, wierook, zoetigheden etc. aangeboden en tot slot wordt middels de Aarti licht aangeboden. Dit alles is als een diepe reiniging en meditatie, die ons nieuwe energie geeft en ons bewustzijn verlevendigt.

IMG_7839

Feb
24
za
2018
Babaji Weekend
Feb 24 @ 06:30 – Feb 25 @ 14:00

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Havan: Vedische vuurceremonie

In een Babaji weekend staat de leer van Haidakhan (uitspraak: ‘Herakhan’) Babaji centraal. Het programma bestaat uit vedische ceremonies, samen zingen en karma yoga (eenvoudige ashram werkzaamheden). Zo’n weekend is een mooie gelegenheid om kennis te maken met het levensritme in de ashram. Men kan op zaterdag of reeds op vrijdag namiddag arriveren. Voor de data: zie onder agenda.

Het programma van een Babaji Weekend bestaat ondermeer uit:

 • Aarti: een Vedische licht ceremonie en mantra zang
 • Havan: Vedische vuurceremonie. De havan is een meditatief en ceremonieel gebeuren dat bijdraagt aan vrede en harmonie. Er worden, begeleid door mantra’s en gebeden, gaven zoals een mengsel van granen, vruchten en bloemen aangeboden.
 • Paduka Puja: ceremonie met de sandalen van Babaji als een uitnodiging aan Hem om Aanwezig te zijn
 • Karma Yoga: werk  als vorm van yoga, diestbaar zijn, onbaatzuchtig handelen
 • Bhajans zingen: samen zingen van eenvoudige devotionele liederen of mantra’s

Vrijdag(avond)

Als men reeds op vrijdagnamiddag of -avond komt, kan men op  die avond  om  19.30 uur (bij wintertijd om 19.00 uur)  deelnemen aan de Aarti in de tempel.

Zaterdag

 • 6.30 uur in de ochtend:  havan in de dhuni (vuurhuisje),
 • 8.00 uur: Aarti in de tempel.

Daarna is het ontbijt en volop gelegenheid voor karma yoga activiteiten gedurende de dag. In de middag is er een pauze tot 16 uur. Vanaf 18.00 uur kan men zich voorbereiden op het avondprogramma (een douche nemen, eventueel meditatie of enige yoga).

 • 19.30 uur (19.00 uur bij wintertijd) : Aarti in de tempel.
 • Na een pauze kan men deelnemen aan kirtan karo, samen bhajans en mantra’s zingen bij een meditatie vuur in de dhuni (vuurhuisje). Dit kan doorgaan tot zondag vroeg in de ochtend (All night kirtan). Het plaatsvinden van en de duur van kirtan karo is afhankelijk van het enthousiasme van de deelnemers.

Zondag

 • Vanaf 6 uur:   gelegenheid voor meditatie bij een vuurtje in de dhuni .
 • 7 uur: Paduka Puja voor Babaji in het nieuwe Babaji Kutir (chalet).
 • 8.00 uur: Aarti in de tempel
 • 10 uur feestelijke havan (vuurceremonie) op de open vluurplek.

Na afloop van de havan is er karma yoga, waarbij koken, schoonmaken en opruimen centraal staat. Om ongeveer 13.30 is er een afsluitende feestelijke vegetarische lunch.

Samen Zijn

Een belangrijk aspect van een Babaji Weekend is het Samen Zijn en Samen groeien, door een vedische tekst als volgt uitgedrukt:

Om Shanavavatu Sahanau bhunaktu
Saha viryam karavavahai
Tejasvina vadhitmastu
Ma vidvishavahai
Om shanti, shanti, shanti.

“Aum, laten we samen voortgaan en elkaar ondersteunen
Laten we samen moedig handelen
Laten we samen mediteren op het hoogste goddelijke licht
Laten wij niet twisten of jaloers op elkaar zijn
Aum, vrede, vrede, vrede.”

Praktisch

De bijdrage voor een Babaji Weekend , inclusief overnachting en vegetarische maaltijden, is 25 euro per dag*) (vrijdagavond tot zondagmiddag: 50 euro). Ook bij deelname aan enkel de zondagochtend (zonder overnachting) is het goed een donatie/bijdrage te geven.

Beddengoed: Men wordt aangemoedigd zelf slaapzak en/of lakens, en een handdoek, mee te brengen. Als dat niet het geval is huurt men een Lakenset: 7,00 euro*). Dekens zijn aanwezig.

Kleding: normale kleding; echter tijdens de ceremonies en het zingen wordt verwacht dat heren een lunghi, dat is een soort wikkeldoek, dragen en dat dames een lange rok,  punjabi, sari, of ook een lungi dragen. Men kan een lungi aanschaffen op de ashram; er zijn ook een enkele ‘leen’-lungi’s.

Vrouwen in hun maan periode zijn van harte welkom, maar zij nemen niet deel aan de ceremonies en het zingen in de tempel en het vuurhuisje. Ook doen zij geen karma yoga in de keuken. Zij kunnen meer tijd voor zichzelf nemen.

Babaji’s weekends zijn 10x per jaar, bij of vlak voor volle maan. Voor de exacte data: zie onder ‘Agenda’! Wees Welkom!

Meldt u zich telefonisch +31 (0)55 5052871 of via e-mail sadashivadham@gmail.com

*) Wijzigingen onder voorbehoud.

Havan voor harmonie en vrede” width=”296″ height=”162″ /> Havan voor harmonie en vrede[/caption]In a Babaji Weekend we celebrate a program with Vedic Ceremonies, singing Aarti and Bhajans together, also Vedic fireceremony, and karma yoga (ashram work). Attending such a weekend is also good to get acquainted with the program and daily life at Sada Shiva Dham. Please register. You can arrive on Friday afternoon or Saturday and stay until Sunday afternoon or evening. The ashram offers lodging and vegetarian meals.
If you would like a longer stay, please contact us.

Financial contribution for attending the Babaji Weekend is like on normal days: click here.

Bhole Baba ki jai.Havan voor harmonie en vrede” width=”300″ height=”225″> Havan voor harmonie en vrede[/caption]In a Babaji Weekend we celebrate a program with Vedic Ceremonies, singing Aarti and Bhajans together, also Vedic fireceremony, and karma yoga (ashram work). Attending such a weekend is also good to get acquainted with the program and daily life at Sada Shiva Dham. Please register. You can arrive on Friday afternoon or Saturday and stay until Sunday afternoon or evening. The ashram offers lodging and vegetarian meals.
If you would like a longer stay, please contact us.

Financial contribution for attending the Babaji Weekend is like on normal days: click here.

Bhole Baba ki jai.

Mrt
18
zo
2018
Navaratri viering
Mrt 18 @ 18:30 – Mrt 26 @ 14:30

OLYMPUS DIGITAL CAMERA2x Per jaar wordt op Sada Shiva Dham, telkens 9 dagen, het feest voor de universele Moeder gevierd. Zij heeft vele namen en wordt in verschillende culturen anders benoemd. Het is echter steeds dezelfde universele harmoniërende kracht die in elke aspect van de schepping werkzaam is. 

In het plaatje hiernaast wordt zij weergegeven als Haidakhandeswari, de universele Moeder van Haidakhan. Zij wordt ook wel Durga, Kali, Parvati, Shakti etc. genoemd. Op Sada Shiva Dham in Loenen bij Apeldoorn wordt dit feest 2 x per jaar, in voorjaar en najaar, gevierd. De exacte data vindt u in de agenda. 

Het dagelijks programma gedurende de 9 dagen is als volgt:

6.30 uur : Paduka Puja, een kleine ceremonie om Mahavatar Babaji uit te nodigen aanwezig te zijn (in ieders hart).
7.30 uur: Aarti: aanbieding van het Licht met mantra zingen.
8.30 uur: Devi Puja, speciale ceremonie om de Goddelijke Moeder te verwelkomen. Elke dag is deze ceremonie gewijd aan een speciaal aspect van de Goddelijke Moeder.
9.15 uur : Samen lezen van de Sapta Sati, de 700 verzen voor de Moeder.
10.30 uur: Havan, vedische vuurceremonie voor de Goddelijke Moeder: voor harmonie en vrede.
12.00 uur: Karma Yoga in de ashram met werkzaamheden zoals opruimen, koken etc., eventueel tuinwerk.
13.15 uur: Bhandara, feestelijke warme maaltijd.
16.00 uur: Karma Yoga

18.00 uur: Mogelijk satsang in de tempel (samen zitten en samen spreken in waarheid)
19.00 uur: Aarti
22.00 uur: Rust

Bovenstaand programma is onder voorbehoud van aanpassingen per Navaratri.
U bent vrij aan ieder onderdeel deel te nemen.

Gedurende deze 9 dagen blijkt, uit ervaring, de energie bijzonder te zijn, zacht en vredevol. Aanwezig zijn en deelnemen werkt als een soort meditatie. Het effect is helend voor ons zelf, verfrissend, en we doen energie op.

Bezoekers kunnen alle negen dagen komen (er is mogelijkheid om te overnachten), maar kunnen er ook voor kiezen een of enkele dagen of gedurende een ochtend aanwezig te zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vedische vuurceremonie

Deze periode is geschikt als vasten periode of als periode om slechts een maaltijd per dag te nuttigen. Men kan vasten op fruit en/of noten. Een maaltijd per dag wordt ook gezien als een vorm van vasten.
Op Sada Shiva Dham wordt s middags een warme Lunch geserveerd. Is de ochtend te lang om nuchter te zijn, dan kan men wat fruit of noten nemen. Bezoekers die, om wat voor reden dan ook, ‘s avonds iets willen nuttigen: voor hen is meestal soep en ook brood aanwezig.

Voor verdere info: neemt u contact op.

Apr
28
za
2018
Babaji Weekend
Apr 28 @ 06:30 – Apr 29 @ 14:00

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Havan: Vedische vuurceremonie

In een Babaji weekend staat de leer van Haidakhan (uitspraak: ‘Herakhan’) Babaji centraal. Het programma bestaat uit vedische ceremonies, samen zingen en karma yoga (eenvoudige ashram werkzaamheden). Zo’n weekend is een mooie gelegenheid om kennis te maken met het levensritme in de ashram. Men kan op zaterdag of reeds op vrijdag namiddag arriveren. Voor de data: zie onder agenda.

Het programma van een Babaji Weekend bestaat ondermeer uit:

 • Aarti: een Vedische licht ceremonie en mantra zang
 • Havan: Vedische vuurceremonie. De havan is een meditatief en ceremonieel gebeuren dat bijdraagt aan vrede en harmonie. Er worden, begeleid door mantra’s en gebeden, gaven zoals een mengsel van granen, vruchten en bloemen aangeboden.
 • Paduka Puja: ceremonie met de sandalen van Babaji als een uitnodiging aan Hem om Aanwezig te zijn
 • Karma Yoga: werk  als vorm van yoga, diestbaar zijn, onbaatzuchtig handelen
 • Bhajans zingen: samen zingen van eenvoudige devotionele liederen of mantra’s

Vrijdag(avond)

Als men reeds op vrijdagnamiddag of -avond komt, kan men op  die avond  om  19.30 uur (bij wintertijd om 19.00 uur)  deelnemen aan de Aarti in de tempel.

Zaterdag

 • 6.30 uur in de ochtend:  havan in de dhuni (vuurhuisje),
 • 8.00 uur: Aarti in de tempel.

Daarna is het ontbijt en volop gelegenheid voor karma yoga activiteiten gedurende de dag. In de middag is er een pauze tot 16 uur. Vanaf 18.00 uur kan men zich voorbereiden op het avondprogramma (een douche nemen, eventueel meditatie of enige yoga).

 • 19.30 uur (19.00 uur bij wintertijd) : Aarti in de tempel.
 • Na een pauze kan men deelnemen aan kirtan karo, samen bhajans en mantra’s zingen bij een meditatie vuur in de dhuni (vuurhuisje). Dit kan doorgaan tot zondag vroeg in de ochtend (All night kirtan). Het plaatsvinden van en de duur van kirtan karo is afhankelijk van het enthousiasme van de deelnemers.

Zondag

 • Vanaf 6 uur:   gelegenheid voor meditatie bij een vuurtje in de dhuni .
 • 7 uur: Paduka Puja voor Babaji in het nieuwe Babaji Kutir (chalet).
 • 8.00 uur: Aarti in de tempel
 • 10 uur feestelijke havan (vuurceremonie) op de open vluurplek.

Na afloop van de havan is er karma yoga, waarbij koken, schoonmaken en opruimen centraal staat. Om ongeveer 13.30 is er een afsluitende feestelijke vegetarische lunch.

Samen Zijn

Een belangrijk aspect van een Babaji Weekend is het Samen Zijn en Samen groeien, door een vedische tekst als volgt uitgedrukt:

Om Shanavavatu Sahanau bhunaktu
Saha viryam karavavahai
Tejasvina vadhitmastu
Ma vidvishavahai
Om shanti, shanti, shanti.

“Aum, laten we samen voortgaan en elkaar ondersteunen
Laten we samen moedig handelen
Laten we samen mediteren op het hoogste goddelijke licht
Laten wij niet twisten of jaloers op elkaar zijn
Aum, vrede, vrede, vrede.”

Praktisch

De bijdrage voor een Babaji Weekend , inclusief overnachting en vegetarische maaltijden, is 25 euro per dag*) (vrijdagavond tot zondagmiddag: 50 euro). Ook bij deelname aan enkel de zondagochtend (zonder overnachting) is het goed een donatie/bijdrage te geven.

Beddengoed: Men wordt aangemoedigd zelf slaapzak en/of lakens, en een handdoek, mee te brengen. Als dat niet het geval is huurt men een Lakenset: 7,00 euro*). Dekens zijn aanwezig.

Kleding: normale kleding; echter tijdens de ceremonies en het zingen wordt verwacht dat heren een lunghi, dat is een soort wikkeldoek, dragen en dat dames een lange rok,  punjabi, sari, of ook een lungi dragen. Men kan een lungi aanschaffen op de ashram; er zijn ook een enkele ‘leen’-lungi’s.

Vrouwen in hun maan periode zijn van harte welkom, maar zij nemen niet deel aan de ceremonies en het zingen in de tempel en het vuurhuisje. Ook doen zij geen karma yoga in de keuken. Zij kunnen meer tijd voor zichzelf nemen.

Babaji’s weekends zijn 10x per jaar, bij of vlak voor volle maan. Voor de exacte data: zie onder ‘Agenda’! Wees Welkom!

Meldt u zich telefonisch +31 (0)55 5052871 of via e-mail sadashivadham@gmail.com

*) Wijzigingen onder voorbehoud.

Havan voor harmonie en vrede” width=”296″ height=”162″ /> Havan voor harmonie en vrede[/caption]In a Babaji Weekend we celebrate a program with Vedic Ceremonies, singing Aarti and Bhajans together, also Vedic fireceremony, and karma yoga (ashram work). Attending such a weekend is also good to get acquainted with the program and daily life at Sada Shiva Dham. Please register. You can arrive on Friday afternoon or Saturday and stay until Sunday afternoon or evening. The ashram offers lodging and vegetarian meals.
If you would like a longer stay, please contact us.

Financial contribution for attending the Babaji Weekend is like on normal days: click here.

Bhole Baba ki jai.Havan voor harmonie en vrede” width=”300″ height=”225″> Havan voor harmonie en vrede[/caption]In a Babaji Weekend we celebrate a program with Vedic Ceremonies, singing Aarti and Bhajans together, also Vedic fireceremony, and karma yoga (ashram work). Attending such a weekend is also good to get acquainted with the program and daily life at Sada Shiva Dham. Please register. You can arrive on Friday afternoon or Saturday and stay until Sunday afternoon or evening. The ashram offers lodging and vegetarian meals.
If you would like a longer stay, please contact us.

Financial contribution for attending the Babaji Weekend is like on normal days: click here.

Bhole Baba ki jai.

Mei
26
za
2018
Babaji Weekend
Mei 26 @ 06:30 – Mei 27 @ 14:00

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Havan: Vedische vuurceremonie

In een Babaji weekend staat de leer van Haidakhan (uitspraak: ‘Herakhan’) Babaji centraal. Het programma bestaat uit vedische ceremonies, samen zingen en karma yoga (eenvoudige ashram werkzaamheden). Zo’n weekend is een mooie gelegenheid om kennis te maken met het levensritme in de ashram. Men kan op zaterdag of reeds op vrijdag namiddag arriveren. Voor de data: zie onder agenda.

Het programma van een Babaji Weekend bestaat ondermeer uit:

 • Aarti: een Vedische licht ceremonie en mantra zang
 • Havan: Vedische vuurceremonie. De havan is een meditatief en ceremonieel gebeuren dat bijdraagt aan vrede en harmonie. Er worden, begeleid door mantra’s en gebeden, gaven zoals een mengsel van granen, vruchten en bloemen aangeboden.
 • Paduka Puja: ceremonie met de sandalen van Babaji als een uitnodiging aan Hem om Aanwezig te zijn
 • Karma Yoga: werk  als vorm van yoga, diestbaar zijn, onbaatzuchtig handelen
 • Bhajans zingen: samen zingen van eenvoudige devotionele liederen of mantra’s

Vrijdag(avond)

Als men reeds op vrijdagnamiddag of -avond komt, kan men op  die avond  om  19.30 uur (bij wintertijd om 19.00 uur)  deelnemen aan de Aarti in de tempel.

Zaterdag

 • 6.30 uur in de ochtend:  havan in de dhuni (vuurhuisje),
 • 8.00 uur: Aarti in de tempel.

Daarna is het ontbijt en volop gelegenheid voor karma yoga activiteiten gedurende de dag. In de middag is er een pauze tot 16 uur. Vanaf 18.00 uur kan men zich voorbereiden op het avondprogramma (een douche nemen, eventueel meditatie of enige yoga).

 • 19.30 uur (19.00 uur bij wintertijd) : Aarti in de tempel.
 • Na een pauze kan men deelnemen aan kirtan karo, samen bhajans en mantra’s zingen bij een meditatie vuur in de dhuni (vuurhuisje). Dit kan doorgaan tot zondag vroeg in de ochtend (All night kirtan). Het plaatsvinden van en de duur van kirtan karo is afhankelijk van het enthousiasme van de deelnemers.

Zondag

 • Vanaf 6 uur:   gelegenheid voor meditatie bij een vuurtje in de dhuni .
 • 7 uur: Paduka Puja voor Babaji in het nieuwe Babaji Kutir (chalet).
 • 8.00 uur: Aarti in de tempel
 • 10 uur feestelijke havan (vuurceremonie) op de open vluurplek.

Na afloop van de havan is er karma yoga, waarbij koken, schoonmaken en opruimen centraal staat. Om ongeveer 13.30 is er een afsluitende feestelijke vegetarische lunch.

Samen Zijn

Een belangrijk aspect van een Babaji Weekend is het Samen Zijn en Samen groeien, door een vedische tekst als volgt uitgedrukt:

Om Shanavavatu Sahanau bhunaktu
Saha viryam karavavahai
Tejasvina vadhitmastu
Ma vidvishavahai
Om shanti, shanti, shanti.

“Aum, laten we samen voortgaan en elkaar ondersteunen
Laten we samen moedig handelen
Laten we samen mediteren op het hoogste goddelijke licht
Laten wij niet twisten of jaloers op elkaar zijn
Aum, vrede, vrede, vrede.”

Praktisch

De bijdrage voor een Babaji Weekend , inclusief overnachting en vegetarische maaltijden, is 25 euro per dag*) (vrijdagavond tot zondagmiddag: 50 euro). Ook bij deelname aan enkel de zondagochtend (zonder overnachting) is het goed een donatie/bijdrage te geven.

Beddengoed: Men wordt aangemoedigd zelf slaapzak en/of lakens, en een handdoek, mee te brengen. Als dat niet het geval is huurt men een Lakenset: 7,00 euro*). Dekens zijn aanwezig.

Kleding: normale kleding; echter tijdens de ceremonies en het zingen wordt verwacht dat heren een lunghi, dat is een soort wikkeldoek, dragen en dat dames een lange rok,  punjabi, sari, of ook een lungi dragen. Men kan een lungi aanschaffen op de ashram; er zijn ook een enkele ‘leen’-lungi’s.

Vrouwen in hun maan periode zijn van harte welkom, maar zij nemen niet deel aan de ceremonies en het zingen in de tempel en het vuurhuisje. Ook doen zij geen karma yoga in de keuken. Zij kunnen meer tijd voor zichzelf nemen.

Babaji’s weekends zijn 10x per jaar, bij of vlak voor volle maan. Voor de exacte data: zie onder ‘Agenda’! Wees Welkom!

Meldt u zich telefonisch +31 (0)55 5052871 of via e-mail sadashivadham@gmail.com

*) Wijzigingen onder voorbehoud.

Havan voor harmonie en vrede” width=”296″ height=”162″ /> Havan voor harmonie en vrede[/caption]In a Babaji Weekend we celebrate a program with Vedic Ceremonies, singing Aarti and Bhajans together, also Vedic fireceremony, and karma yoga (ashram work). Attending such a weekend is also good to get acquainted with the program and daily life at Sada Shiva Dham. Please register. You can arrive on Friday afternoon or Saturday and stay until Sunday afternoon or evening. The ashram offers lodging and vegetarian meals.
If you would like a longer stay, please contact us.

Financial contribution for attending the Babaji Weekend is like on normal days: click here.

Bhole Baba ki jai.Havan voor harmonie en vrede” width=”300″ height=”225″> Havan voor harmonie en vrede[/caption]In a Babaji Weekend we celebrate a program with Vedic Ceremonies, singing Aarti and Bhajans together, also Vedic fireceremony, and karma yoga (ashram work). Attending such a weekend is also good to get acquainted with the program and daily life at Sada Shiva Dham. Please register. You can arrive on Friday afternoon or Saturday and stay until Sunday afternoon or evening. The ashram offers lodging and vegetarian meals.
If you would like a longer stay, please contact us.

Financial contribution for attending the Babaji Weekend is like on normal days: click here.

Bhole Baba ki jai.

Jun
23
za
2018
Babaji Weekend
Jun 23 @ 06:30 – Jun 24 @ 14:00

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Havan: Vedische vuurceremonie

In een Babaji weekend staat de leer van Haidakhan (uitspraak: ‘Herakhan’) Babaji centraal. Het programma bestaat uit vedische ceremonies, samen zingen en karma yoga (eenvoudige ashram werkzaamheden). Zo’n weekend is een mooie gelegenheid om kennis te maken met het levensritme in de ashram. Men kan op zaterdag of reeds op vrijdag namiddag arriveren. Voor de data: zie onder agenda.

Het programma van een Babaji Weekend bestaat ondermeer uit:

 • Aarti: een Vedische licht ceremonie en mantra zang
 • Havan: Vedische vuurceremonie. De havan is een meditatief en ceremonieel gebeuren dat bijdraagt aan vrede en harmonie. Er worden, begeleid door mantra’s en gebeden, gaven zoals een mengsel van granen, vruchten en bloemen aangeboden.
 • Paduka Puja: ceremonie met de sandalen van Babaji als een uitnodiging aan Hem om Aanwezig te zijn
 • Karma Yoga: werk  als vorm van yoga, diestbaar zijn, onbaatzuchtig handelen
 • Bhajans zingen: samen zingen van eenvoudige devotionele liederen of mantra’s

Vrijdag(avond)

Als men reeds op vrijdagnamiddag of -avond komt, kan men op  die avond  om  19.30 uur (bij wintertijd om 19.00 uur)  deelnemen aan de Aarti in de tempel.

Zaterdag

 • 6.30 uur in de ochtend:  havan in de dhuni (vuurhuisje),
 • 8.00 uur: Aarti in de tempel.

Daarna is het ontbijt en volop gelegenheid voor karma yoga activiteiten gedurende de dag. In de middag is er een pauze tot 16 uur. Vanaf 18.00 uur kan men zich voorbereiden op het avondprogramma (een douche nemen, eventueel meditatie of enige yoga).

 • 19.30 uur (19.00 uur bij wintertijd) : Aarti in de tempel.
 • Na een pauze kan men deelnemen aan kirtan karo, samen bhajans en mantra’s zingen bij een meditatie vuur in de dhuni (vuurhuisje). Dit kan doorgaan tot zondag vroeg in de ochtend (All night kirtan). Het plaatsvinden van en de duur van kirtan karo is afhankelijk van het enthousiasme van de deelnemers.

Zondag

 • Vanaf 6 uur:   gelegenheid voor meditatie bij een vuurtje in de dhuni .
 • 7 uur: Paduka Puja voor Babaji in het nieuwe Babaji Kutir (chalet).
 • 8.00 uur: Aarti in de tempel
 • 10 uur feestelijke havan (vuurceremonie) op de open vluurplek.

Na afloop van de havan is er karma yoga, waarbij koken, schoonmaken en opruimen centraal staat. Om ongeveer 13.30 is er een afsluitende feestelijke vegetarische lunch.

Samen Zijn

Een belangrijk aspect van een Babaji Weekend is het Samen Zijn en Samen groeien, door een vedische tekst als volgt uitgedrukt:

Om Shanavavatu Sahanau bhunaktu
Saha viryam karavavahai
Tejasvina vadhitmastu
Ma vidvishavahai
Om shanti, shanti, shanti.

“Aum, laten we samen voortgaan en elkaar ondersteunen
Laten we samen moedig handelen
Laten we samen mediteren op het hoogste goddelijke licht
Laten wij niet twisten of jaloers op elkaar zijn
Aum, vrede, vrede, vrede.”

Praktisch

De bijdrage voor een Babaji Weekend , inclusief overnachting en vegetarische maaltijden, is 25 euro per dag*) (vrijdagavond tot zondagmiddag: 50 euro). Ook bij deelname aan enkel de zondagochtend (zonder overnachting) is het goed een donatie/bijdrage te geven.

Beddengoed: Men wordt aangemoedigd zelf slaapzak en/of lakens, en een handdoek, mee te brengen. Als dat niet het geval is huurt men een Lakenset: 7,00 euro*). Dekens zijn aanwezig.

Kleding: normale kleding; echter tijdens de ceremonies en het zingen wordt verwacht dat heren een lunghi, dat is een soort wikkeldoek, dragen en dat dames een lange rok,  punjabi, sari, of ook een lungi dragen. Men kan een lungi aanschaffen op de ashram; er zijn ook een enkele ‘leen’-lungi’s.

Vrouwen in hun maan periode zijn van harte welkom, maar zij nemen niet deel aan de ceremonies en het zingen in de tempel en het vuurhuisje. Ook doen zij geen karma yoga in de keuken. Zij kunnen meer tijd voor zichzelf nemen.

Babaji’s weekends zijn 10x per jaar, bij of vlak voor volle maan. Voor de exacte data: zie onder ‘Agenda’! Wees Welkom!

Meldt u zich telefonisch +31 (0)55 5052871 of via e-mail sadashivadham@gmail.com

*) Wijzigingen onder voorbehoud.

Havan voor harmonie en vrede” width=”296″ height=”162″ /> Havan voor harmonie en vrede[/caption]In a Babaji Weekend we celebrate a program with Vedic Ceremonies, singing Aarti and Bhajans together, also Vedic fireceremony, and karma yoga (ashram work). Attending such a weekend is also good to get acquainted with the program and daily life at Sada Shiva Dham. Please register. You can arrive on Friday afternoon or Saturday and stay until Sunday afternoon or evening. The ashram offers lodging and vegetarian meals.
If you would like a longer stay, please contact us.

Financial contribution for attending the Babaji Weekend is like on normal days: click here.

Bhole Baba ki jai.Havan voor harmonie en vrede” width=”300″ height=”225″> Havan voor harmonie en vrede[/caption]In a Babaji Weekend we celebrate a program with Vedic Ceremonies, singing Aarti and Bhajans together, also Vedic fireceremony, and karma yoga (ashram work). Attending such a weekend is also good to get acquainted with the program and daily life at Sada Shiva Dham. Please register. You can arrive on Friday afternoon or Saturday and stay until Sunday afternoon or evening. The ashram offers lodging and vegetarian meals.
If you would like a longer stay, please contact us.

Financial contribution for attending the Babaji Weekend is like on normal days: click here.

Bhole Baba ki jai.

Jul
27
vr
2018
Guru Purnima
Jul 27 @ 06:00 – 17:00

 

Deze volle maan in Juli*) staat in het teken van de Guru, de uiterlijke en innerlijke Guru die ons leven van duisternis naar Licht leidt. Op Sada Shiva Dham is deze dag speciaal gewijd aan Mahavatar Babaji en Muniraji, die de inspiratie en leidende kracht vormen voor onze ashram.
Deze dag vieren we met Paduka Puja, Aarti en Havan, Satsang. Iedereen is welkom. Kom bij voorkeur al een dag eerder. Aanmelden kunt u via telefoon of email (zie onder de knop Contact).  De preciese datum vindt u onder de knop Agenda.

Het programma  is elk jaar in grote lijnen hetzelfde.
In de ochtend wordt op deze dag om half zeven begonnen met de Paduka Puja in het Babaji kutir (hut). Daarna is er de Aarti ceremonie en zingen in de tempel, met aansluitend eveneens in de tempel een  Paduka Puja met Abishek , een ceremonie voor Babaji en alle guru’s, die de mensen bijstaan op hun pad.
Rond 10 uur is de havan, vedische vuurceremonie gepland, en in de namiddag – op een nader te bepalen tijdstip –  Satsang met als thema “De innerlijk en uiterlijk Guru, delen van ervaringen”.
Na de havan en in de namiddag is er ruimte voor karma yoga.De warme vegetarische lunch is in de middag om ongeveer 13.30 uur. Bhole Baba ki jai!

Babaji over Sanatan Dharma, door Muniraji:

“Babaji sprak over the Sanatan Dharma, en, zoals we allen weten, is het geen specifieke religie. Het is niet enkel voor Hindu’s gemaakt, maar voor de hele mensheid. De Sanatan Dharma moet begrepen worden als een spirituele wet die mensen de weg wijst. Alle religies bestaan om mensen een weg te wijzen. De Sanatan Dharma is de basis van alle religies. In de Vedische traditie hebben geleerden, rishis en heiligen enorme moeite gedaan om deze spirituele wet te onderzoeken, te begrijpen en na te leven. Wij zijn allen kinderen van deze rishis – wij allemaal.
Sommigen denken dat we het Hindu pad volgen, maar dat is niet zo. We staan open voor mensen van alle religies. Babaji heeft zijn oproep gericht aan alle mensen van alle religies. Babaji zei dat iedereen zijn of haar eigen religieuze pad moet volgen. Op deze manier leren zij hun eigen religie te gebruiken als gereedschap om hun persoonlijke pad te kunnen volgen.”

*) Bij twee volle manen in Juli, wat soms voorkomt, wordt de dag van de 2e volle maan gevierd als de dag van Guru Purnima.

Aug
16
do
2018
Bhole Baba Bhakti festival @ Sada Shiva Dham
Aug 16 @ 16:00 – Aug 19 @ 15:00

Kirtan festival 2015

Kirtan festival 2015

In de ashram Sada Shiva Dham vindt een nieuw Bhole Baba Bhakti Festival plaats met veel (samen) zang, muziek en inspiratie. Data: van donderdag 16 Augustus tot en met zondag 19 Augustus. Tevens plannen we Satsang [“Het samenzijn in waarheid”], dat wil zeggen: in de geest van Waarheid delen van ervaringen en inzichten. Wellicht kunt u ook deelnemen aan een yoga workshop.

Een donatie actie voor een goed doel is ook een onderdeel van dit Bhakti festival. De vorige keer was dit voor Babaji’s Oogkliniek in India. In 2018 hebben we een doel dicht bij huis gekozen: voor de ontwikkeling van duurzame energie op de ashram, waarbij we denken aan zonnepanelen en zonnecollectoren en/of een hout cv kachel.

In November 2017 is een groepje gestart met de voorbereiding. Langzamerhand zal dit festival meer en meer vorm gegeven worden. Deze webpagina zal van tijd tot tijd worden bijgewerkt. Bovendien zijn de ontwikkelingen via facebook van SadaShivadham Loenen te volgen.

We hopen dat we zo gezamenlijk gestalte kunnen geven aan Babaji’s boodschap van Waarheid, Eenvoud, Liefde.

Reserveer alvast de data! Aanmelding en info via : bbbfestival2018@gmail.com

 

Aug
25
za
2018
Babaji Weekend
Aug 25 @ 06:30 – Aug 26 @ 14:00

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Havan: Vedische vuurceremonie

In een Babaji weekend staat de leer van Haidakhan (uitspraak: ‘Herakhan’) Babaji centraal. Het programma bestaat uit vedische ceremonies, samen zingen en karma yoga (eenvoudige ashram werkzaamheden). Zo’n weekend is een mooie gelegenheid om kennis te maken met het levensritme in de ashram. Men kan op zaterdag of reeds op vrijdag namiddag arriveren. Voor de data: zie onder agenda.

Het programma van een Babaji Weekend bestaat ondermeer uit:

 • Aarti: een Vedische licht ceremonie en mantra zang
 • Havan: Vedische vuurceremonie. De havan is een meditatief en ceremonieel gebeuren dat bijdraagt aan vrede en harmonie. Er worden, begeleid door mantra’s en gebeden, gaven zoals een mengsel van granen, vruchten en bloemen aangeboden.
 • Paduka Puja: ceremonie met de sandalen van Babaji als een uitnodiging aan Hem om Aanwezig te zijn
 • Karma Yoga: werk  als vorm van yoga, diestbaar zijn, onbaatzuchtig handelen
 • Bhajans zingen: samen zingen van eenvoudige devotionele liederen of mantra’s

Vrijdag(avond)

Als men reeds op vrijdagnamiddag of -avond komt, kan men op  die avond  om  19.30 uur (bij wintertijd om 19.00 uur)  deelnemen aan de Aarti in de tempel.

Zaterdag

 • 6.30 uur in de ochtend:  havan in de dhuni (vuurhuisje),
 • 8.00 uur: Aarti in de tempel.

Daarna is het ontbijt en volop gelegenheid voor karma yoga activiteiten gedurende de dag. In de middag is er een pauze tot 16 uur. Vanaf 18.00 uur kan men zich voorbereiden op het avondprogramma (een douche nemen, eventueel meditatie of enige yoga).

 • 19.30 uur (19.00 uur bij wintertijd) : Aarti in de tempel.
 • Na een pauze kan men deelnemen aan kirtan karo, samen bhajans en mantra’s zingen bij een meditatie vuur in de dhuni (vuurhuisje). Dit kan doorgaan tot zondag vroeg in de ochtend (All night kirtan). Het plaatsvinden van en de duur van kirtan karo is afhankelijk van het enthousiasme van de deelnemers.

Zondag

 • Vanaf 6 uur:   gelegenheid voor meditatie bij een vuurtje in de dhuni .
 • 7 uur: Paduka Puja voor Babaji in het nieuwe Babaji Kutir (chalet).
 • 8.00 uur: Aarti in de tempel
 • 10 uur feestelijke havan (vuurceremonie) op de open vluurplek.

Na afloop van de havan is er karma yoga, waarbij koken, schoonmaken en opruimen centraal staat. Om ongeveer 13.30 is er een afsluitende feestelijke vegetarische lunch.

Samen Zijn

Een belangrijk aspect van een Babaji Weekend is het Samen Zijn en Samen groeien, door een vedische tekst als volgt uitgedrukt:

Om Shanavavatu Sahanau bhunaktu
Saha viryam karavavahai
Tejasvina vadhitmastu
Ma vidvishavahai
Om shanti, shanti, shanti.

“Aum, laten we samen voortgaan en elkaar ondersteunen
Laten we samen moedig handelen
Laten we samen mediteren op het hoogste goddelijke licht
Laten wij niet twisten of jaloers op elkaar zijn
Aum, vrede, vrede, vrede.”

Praktisch

De bijdrage voor een Babaji Weekend , inclusief overnachting en vegetarische maaltijden, is 25 euro per dag*) (vrijdagavond tot zondagmiddag: 50 euro). Ook bij deelname aan enkel de zondagochtend (zonder overnachting) is het goed een donatie/bijdrage te geven.

Beddengoed: Men wordt aangemoedigd zelf slaapzak en/of lakens, en een handdoek, mee te brengen. Als dat niet het geval is huurt men een Lakenset: 7,00 euro*). Dekens zijn aanwezig.

Kleding: normale kleding; echter tijdens de ceremonies en het zingen wordt verwacht dat heren een lunghi, dat is een soort wikkeldoek, dragen en dat dames een lange rok,  punjabi, sari, of ook een lungi dragen. Men kan een lungi aanschaffen op de ashram; er zijn ook een enkele ‘leen’-lungi’s.

Vrouwen in hun maan periode zijn van harte welkom, maar zij nemen niet deel aan de ceremonies en het zingen in de tempel en het vuurhuisje. Ook doen zij geen karma yoga in de keuken. Zij kunnen meer tijd voor zichzelf nemen.

Babaji’s weekends zijn 10x per jaar, bij of vlak voor volle maan. Voor de exacte data: zie onder ‘Agenda’! Wees Welkom!

Meldt u zich telefonisch +31 (0)55 5052871 of via e-mail sadashivadham@gmail.com

*) Wijzigingen onder voorbehoud.

Havan voor harmonie en vrede” width=”296″ height=”162″ /> Havan voor harmonie en vrede[/caption]In a Babaji Weekend we celebrate a program with Vedic Ceremonies, singing Aarti and Bhajans together, also Vedic fireceremony, and karma yoga (ashram work). Attending such a weekend is also good to get acquainted with the program and daily life at Sada Shiva Dham. Please register. You can arrive on Friday afternoon or Saturday and stay until Sunday afternoon or evening. The ashram offers lodging and vegetarian meals.
If you would like a longer stay, please contact us.

Financial contribution for attending the Babaji Weekend is like on normal days: click here.

Bhole Baba ki jai.Havan voor harmonie en vrede” width=”300″ height=”225″> Havan voor harmonie en vrede[/caption]In a Babaji Weekend we celebrate a program with Vedic Ceremonies, singing Aarti and Bhajans together, also Vedic fireceremony, and karma yoga (ashram work). Attending such a weekend is also good to get acquainted with the program and daily life at Sada Shiva Dham. Please register. You can arrive on Friday afternoon or Saturday and stay until Sunday afternoon or evening. The ashram offers lodging and vegetarian meals.
If you would like a longer stay, please contact us.

Financial contribution for attending the Babaji Weekend is like on normal days: click here.

Bhole Baba ki jai.

Sep
22
za
2018
Babaji Weekend
Sep 22 @ 06:30 – Sep 23 @ 14:00

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Havan: Vedische vuurceremonie

In een Babaji weekend staat de leer van Haidakhan (uitspraak: ‘Herakhan’) Babaji centraal. Het programma bestaat uit vedische ceremonies, samen zingen en karma yoga (eenvoudige ashram werkzaamheden). Zo’n weekend is een mooie gelegenheid om kennis te maken met het levensritme in de ashram. Men kan op zaterdag of reeds op vrijdag namiddag arriveren. Voor de data: zie onder agenda.

Het programma van een Babaji Weekend bestaat ondermeer uit:

 • Aarti: een Vedische licht ceremonie en mantra zang
 • Havan: Vedische vuurceremonie. De havan is een meditatief en ceremonieel gebeuren dat bijdraagt aan vrede en harmonie. Er worden, begeleid door mantra’s en gebeden, gaven zoals een mengsel van granen, vruchten en bloemen aangeboden.
 • Paduka Puja: ceremonie met de sandalen van Babaji als een uitnodiging aan Hem om Aanwezig te zijn
 • Karma Yoga: werk  als vorm van yoga, diestbaar zijn, onbaatzuchtig handelen
 • Bhajans zingen: samen zingen van eenvoudige devotionele liederen of mantra’s

Vrijdag(avond)

Als men reeds op vrijdagnamiddag of -avond komt, kan men op  die avond  om  19.30 uur (bij wintertijd om 19.00 uur)  deelnemen aan de Aarti in de tempel.

Zaterdag

 • 6.30 uur in de ochtend:  havan in de dhuni (vuurhuisje),
 • 8.00 uur: Aarti in de tempel.

Daarna is het ontbijt en volop gelegenheid voor karma yoga activiteiten gedurende de dag. In de middag is er een pauze tot 16 uur. Vanaf 18.00 uur kan men zich voorbereiden op het avondprogramma (een douche nemen, eventueel meditatie of enige yoga).

 • 19.30 uur (19.00 uur bij wintertijd) : Aarti in de tempel.
 • Na een pauze kan men deelnemen aan kirtan karo, samen bhajans en mantra’s zingen bij een meditatie vuur in de dhuni (vuurhuisje). Dit kan doorgaan tot zondag vroeg in de ochtend (All night kirtan). Het plaatsvinden van en de duur van kirtan karo is afhankelijk van het enthousiasme van de deelnemers.

Zondag

 • Vanaf 6 uur:   gelegenheid voor meditatie bij een vuurtje in de dhuni .
 • 7 uur: Paduka Puja voor Babaji in het nieuwe Babaji Kutir (chalet).
 • 8.00 uur: Aarti in de tempel
 • 10 uur feestelijke havan (vuurceremonie) op de open vluurplek.

Na afloop van de havan is er karma yoga, waarbij koken, schoonmaken en opruimen centraal staat. Om ongeveer 13.30 is er een afsluitende feestelijke vegetarische lunch.

Samen Zijn

Een belangrijk aspect van een Babaji Weekend is het Samen Zijn en Samen groeien, door een vedische tekst als volgt uitgedrukt:

Om Shanavavatu Sahanau bhunaktu
Saha viryam karavavahai
Tejasvina vadhitmastu
Ma vidvishavahai
Om shanti, shanti, shanti.

“Aum, laten we samen voortgaan en elkaar ondersteunen
Laten we samen moedig handelen
Laten we samen mediteren op het hoogste goddelijke licht
Laten wij niet twisten of jaloers op elkaar zijn
Aum, vrede, vrede, vrede.”

Praktisch

De bijdrage voor een Babaji Weekend , inclusief overnachting en vegetarische maaltijden, is 25 euro per dag*) (vrijdagavond tot zondagmiddag: 50 euro). Ook bij deelname aan enkel de zondagochtend (zonder overnachting) is het goed een donatie/bijdrage te geven.

Beddengoed: Men wordt aangemoedigd zelf slaapzak en/of lakens, en een handdoek, mee te brengen. Als dat niet het geval is huurt men een Lakenset: 7,00 euro*). Dekens zijn aanwezig.

Kleding: normale kleding; echter tijdens de ceremonies en het zingen wordt verwacht dat heren een lunghi, dat is een soort wikkeldoek, dragen en dat dames een lange rok,  punjabi, sari, of ook een lungi dragen. Men kan een lungi aanschaffen op de ashram; er zijn ook een enkele ‘leen’-lungi’s.

Vrouwen in hun maan periode zijn van harte welkom, maar zij nemen niet deel aan de ceremonies en het zingen in de tempel en het vuurhuisje. Ook doen zij geen karma yoga in de keuken. Zij kunnen meer tijd voor zichzelf nemen.

Babaji’s weekends zijn 10x per jaar, bij of vlak voor volle maan. Voor de exacte data: zie onder ‘Agenda’! Wees Welkom!

Meldt u zich telefonisch +31 (0)55 5052871 of via e-mail sadashivadham@gmail.com

*) Wijzigingen onder voorbehoud.

Havan voor harmonie en vrede” width=”296″ height=”162″ /> Havan voor harmonie en vrede[/caption]In a Babaji Weekend we celebrate a program with Vedic Ceremonies, singing Aarti and Bhajans together, also Vedic fireceremony, and karma yoga (ashram work). Attending such a weekend is also good to get acquainted with the program and daily life at Sada Shiva Dham. Please register. You can arrive on Friday afternoon or Saturday and stay until Sunday afternoon or evening. The ashram offers lodging and vegetarian meals.
If you would like a longer stay, please contact us.

Financial contribution for attending the Babaji Weekend is like on normal days: click here.

Bhole Baba ki jai.Havan voor harmonie en vrede” width=”300″ height=”225″> Havan voor harmonie en vrede[/caption]In a Babaji Weekend we celebrate a program with Vedic Ceremonies, singing Aarti and Bhajans together, also Vedic fireceremony, and karma yoga (ashram work). Attending such a weekend is also good to get acquainted with the program and daily life at Sada Shiva Dham. Please register. You can arrive on Friday afternoon or Saturday and stay until Sunday afternoon or evening. The ashram offers lodging and vegetarian meals.
If you would like a longer stay, please contact us.

Financial contribution for attending the Babaji Weekend is like on normal days: click here.

Bhole Baba ki jai.

Okt
10
wo
2018
Navaratri viering
Okt 10 @ 18:30 – Okt 18 @ 14:30

OLYMPUS DIGITAL CAMERA2x Per jaar wordt op Sada Shiva Dham, telkens 9 dagen, het feest voor de universele Moeder gevierd. Zij heeft vele namen en wordt in verschillende culturen anders benoemd. Het is echter steeds dezelfde universele harmoniërende kracht die in elke aspect van de schepping werkzaam is. 

In het plaatje hiernaast wordt zij weergegeven als Haidakhandeswari, de universele Moeder van Haidakhan. Zij wordt ook wel Durga, Kali, Parvati, Shakti etc. genoemd. Op Sada Shiva Dham in Loenen bij Apeldoorn wordt dit feest 2 x per jaar, in voorjaar en najaar, gevierd. De exacte data vindt u in de agenda. 

Het dagelijks programma gedurende de 9 dagen is als volgt:

6.30 uur : Paduka Puja, een kleine ceremonie om Mahavatar Babaji uit te nodigen aanwezig te zijn (in ieders hart).
7.30 uur: Aarti: aanbieding van het Licht met mantra zingen.
8.30 uur: Devi Puja, speciale ceremonie om de Goddelijke Moeder te verwelkomen. Elke dag is deze ceremonie gewijd aan een speciaal aspect van de Goddelijke Moeder.
9.15 uur : Samen lezen van de Sapta Sati, de 700 verzen voor de Moeder.
10.30 uur: Havan, vedische vuurceremonie voor de Goddelijke Moeder: voor harmonie en vrede.
12.00 uur: Karma Yoga in de ashram met werkzaamheden zoals opruimen, koken etc., eventueel tuinwerk.
13.15 uur: Bhandara, feestelijke warme maaltijd.
16.00 uur: Karma Yoga

18.00 uur: Mogelijk satsang in de tempel (samen zitten en samen spreken in waarheid)
19.00 uur: Aarti
22.00 uur: Rust

Bovenstaand programma is onder voorbehoud van aanpassingen per Navaratri.
U bent vrij aan ieder onderdeel deel te nemen.

Gedurende deze 9 dagen blijkt, uit ervaring, de energie bijzonder te zijn, zacht en vredevol. Aanwezig zijn en deelnemen werkt als een soort meditatie. Het effect is helend voor ons zelf, verfrissend, en we doen energie op.

Bezoekers kunnen alle negen dagen komen (er is mogelijkheid om te overnachten), maar kunnen er ook voor kiezen een of enkele dagen of gedurende een ochtend aanwezig te zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vedische vuurceremonie

Deze periode is geschikt als vasten periode of als periode om slechts een maaltijd per dag te nuttigen. Men kan vasten op fruit en/of noten. Een maaltijd per dag wordt ook gezien als een vorm van vasten.
Op Sada Shiva Dham wordt s middags een warme Lunch geserveerd. Is de ochtend te lang om nuchter te zijn, dan kan men wat fruit of noten nemen. Bezoekers die, om wat voor reden dan ook, ‘s avonds iets willen nuttigen: voor hen is meestal soep en ook brood aanwezig.

Voor verdere info: neemt u contact op.

Okt
26
vr
2018
Paduka Puja tour @ Nederland en België
Okt 26 @ 09:00 – Nov 9 @ 22:30

 

Padukas-op-reis[3]Paduka Puja tour door Nederland vindt jaarlijks in oktober-november plaats:

In de Vedische traditie worden de paduka’s (sandalen) van een heilige of/en yogi soms genomen als een representatie van zijn of haar fysieke en spirituele aanwezigheid. Zo ook op Sada Shiva Dham en de Haidakhandi traditie. De paduka’s van Haidakhandi Babaji’s staan aldus symbool voor de fysieke en vooral spirituele Aanwezigheid van Mahavatar Haidakhan Babaji.
Deze paduka’s van Babaji bevinden zich door het jaar heen in het Babaji kutir (hut) op de ashram Sada Shiva Dham en hier wordt Babaji’s Aanwezigheid levend gehouden middels een regelmatige Paduka Puja ceremonie.

Een maal per jaar gaan de Paduka’s, als representatie van Babaji, vanuit de ashram op reis door Nederland. Dit noemen we de Paduka Puja tour. Op de foto staat het koffertje gereed om met de verzilverde houten paduka’s op reis te gaan.

Op verschillende plaatsen wordt Babaji ceremonieel welkom geheten. Daarbij worden de paduka’s gewassen, wordt parfum, zoetigheid/fruit, een donatie gegeven, en wordt er een Aarti gezongen. Dit wordt de Paduka Puja genoemd. Na de ceremonie (20 tot 30 minuten) volgt een programma afhankelijk van de wensen ter plaatse, zoals bijvoorbeeld Bhajans en kirtan zingen, Satsang (delen van ervaringen), meditatie,  etc.

Vrienden, kennissen en andere belangstellenden zijn van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn.

Deze tour vindt sinds 2008  jaarlijks plaats. Wilt u Baba’s Paduka’s op uw adres of centrum ontvangen, neem dan contact op met Sada Shiva Dham.
Data, tijden en plaatsen, waar de Paduka’s ontvangen worden, worden te zijner tijd via ondermeer deze website bekend gemaakt.