Shri Muniraj Maharaj

Shri Muniraj Maharaj

MUNIRAJI

Voor Zijn heengaan in 1984 heeft Babaji Shri Muniraj als Zijn opvolger aangesteld. Shri Muniraj is een van de eerste en dierbaarste volgelingen van Babaji.
Tijdens de laatste jaren van Zijn leven verklaarde Babaji herhaaldelijk dat Shri Muniraj de Leraar van het Westen zou worden. Hij verklaarde tevens aan Muniraj dat zijn werk zou beginnen als Hij (Babaji) Zijn lichaam verlaten zou hebben.  Eind zeventiger jaren bouwde Shri Muniraj een prachtige marmeren tempel en een ashram ter ere van Babaji in de plaats Chilianaula, distrikt Ranikhet, India.
Honderden mensen reizen hier elk jaar naar toe voor de viering van de Najaars Navaratri (het festival ter ere van de Goddelijke Moeder).  In het najaar van 1995 werd in Chilianaula een nieuw ziekenhuis geopend, namelijk het Shree Baba Haidakhan Charitable and research Hospital. Het stichten en in stand houden van dit ziekenhuis is een monumentale taak en een geweldig stuk dienstverlening aan de miljoenen mensen die in dit afgelegen deel van de wereld leven, waar tot dan toe nauwelijks medische voorzieningen voorhanden waren.  Een van Babaji’s belangrijkste leringen is humanitaire dienstverlening: Shri Muniraj brengt dit zeker door zijn leven in de praktijk. Shri Muniraj is tevens een voorbeeld voor ieder van Babaji’s leringen over Waarheid, Eenvoud en Liefde. Zijn optreden is rustig en eenvoudig; in zijn woorden en daden weerklinkt Waarheid, en zijn aanwezigheid straalt Liefde uit. Hij draagt een diepe stilte in zich.

Op 4 augustus 2012, om 2:15 uur Indiase tijd (10:45 uur Nederlandse tijd),  heeft Babaji Munirajji tot zich geroepen.
Zijn laatste woorden waren: “Babaji is calling me”

Het stemt ons met droefenis, maar tegelijkertijd realiseren wij ons dat het voor Muniraj een grote bevrijding kan zijn gezien zijn fysiek zware tijd gedurende de voorafgaande jaren.

 081-Muniraj.jpg

Pinda Kacha, Sabdha Sacha

“Het lichaam is vergankelijk, het woord is eeuwig”

Babaji

 Klik hieronder voor een speciale uitgave van de International Haidakhandi Samaj Journal

MUNIRAJJI-Special-Ed.-FINAL-for-Publication

Bhole Baba Ki Jai!!

Jai Muniraj Maharaj ki Jai!!

OM NAMAHA SHIVAY