Babaji

Shri Shri 1008 Shri Haidakhanwale Baba

Babaji spreekt:

Ik ben overal  – in elke ademhaling”.”Ik ben gekomen om je te helpen eenheid boven verscheidenheid tot stand te brengen.””Ik zal je een vrijheid tonen, die je je nauwelijks kunt voorstellen”. “Zoek de eenheid vanuit het perspectief dat we allen één zijn”.”Zoek harmonie in alles wat je doet. Ik ben harmonie”. “Als jij vrede hebt, heb ik vrede. Als jij problemen hebt, heb ik problemen.””Als jij gelukkig bent, ben ik gelukkig. Wees daarom gelukkig!”.”Heb vertrouwen – alles hangt af van vertrouwen“.

Welkom

babaji blessingDeze website is opgedragen aan Shri  Shri 1008 Shri Hairakhanwale Babaji, ofwel kortweg Babaji. Babaji werd erkend als een goddelijke Aanwezigheid op aarde, in menselijke vorm. De liefde, waarheid en vreugde die hij met de mensen deelde is te veel om te bevatten, te veel om niet te delen.

In de geest van delen nodigen we je uit om kennis te maken met Babaji en zijn Leringen, om erop te mediteren, om het te geloven of niet te geloven, te lachten of te huilen, je emoties te tonen, het in je hart te sluiten of opzij te leggen.

Namen en vormen zijn deel van Hem, maar kunnen Hem niet definiëren. Shri Babaji wordt gezien als een manifestatie van Heer Sada Shiva, een aloude manifestatie van God op aarde. Hij is zo oud als de wereld en onderricht ons de Eeuwige Religie van de mensheid, Sanatana Dharma, als ook de methoden van yoga en meditatie, wetenschappelijke technieken om God te realiseren.

Het is niet gemakkelijk, zo niet onmogelijk, om Babaji te omschrijven of ergens mee te vergelijken.  Babaji zelf geeft een hint: “Ik ben Bhole Baba, de Eenvoudige Vader. Ik ben Niemand en Niets. Ik ben enkel als een spiegel waarin je jezelf kunt zien. Ik ben zoals vuur. Blijf er niet te ver vandaan want dan zul je geen warmte ontvangen, maar kom ook niet te dicht bij want dan zul je jezelf branden. Leer de juiste afstand. Mijn naam is Maha Prabuji, de grote Heer. Ik ben gekomen om te geven, enkel om te geven.”

Het leren kennen van Babaji is in elk geval een heel persoonlijke belevenis.

Er zijn diverse manifestaties van Babaji bekend. In 1970 verscheen Hij in het dorpje Hairakhan aan de voet van de Himalaya om zijn boodschap van Waarheid, Eenvoud en Liefde verder te delen. Tussen 1970 en 1984 bouwde Babaji met zijn volgelingen een ashram en negen tempels in Hairakhan. Hij leerde hen om werk als gebed en meditatie te beleven (karma yoga). Na zijn heengaan in 1984 is zijn werk doorgegaan en hebben velen zijn hulp op diverse manieren ervaren.

In deze website willen wij u deelachtig laten zijn van wat Babaji heeft achtergelaten. Wij willen u kennis laten maken met zijn Leringen. Wij willen u laten proeven van zijn Liefdevolle Aanwezigheid – nog steeds -, getuige de  vele ervaringen die velen over de hele wereld met Zijn Energie beleven en de inspiratie en sturing  die zij in het leven ondervinden.

De belangrijkse leringen van Babaji betreffen Karma Yoga*). Hoewel er vele vormen van Yoga bestaan noemt Babaji  Karma Yoga  als de meest geëigende vorm voor deze tijd.

*) Karma Yoga is het pad van onbaatzuchtig handelen. Karma Yoga is het pad van menslievende daden doen, moedig je werk doen. Niets doen omschrijft Babaji als de dood op aarde.